HOME
EDITIES
RUBRIEKEN
ARTIKELEN



Maak kennis met de mensen van BOOR

02 juni 2022  |  tekst: Dorieke Hammink & Loes Koolhof  |  fotografie: Loes Koolhof (foto 1, 4, 5)

Werken bij BOOR, dat is werken bij een organisatie met een enorme variëteit in functies. Bijna 4000 medewerkers zorgen er samen voor dat iedere dag ruim 30.000 kinderen en jongeren naar school kunnen. Van onderwijsassistent tot rector, van intern begeleider tot ICT-medewerker, van leerkracht basisonderwijs tot docent Frans en van adviseur onderwijskwaliteit tot conciërge; er is ontzettend veel te doen. Eén ding dat alle collega’s gemeen hebben is enthousiasme om kinderen en jongeren een stap verder te brengen in hun leven en ontwikkeling. In de rubriek ‘Maak kennis met..’ stellen we steeds een andere collega voor, die met zijn of haar eigen flair het werk invulling geeft. Een greep uit de portretten van de afgelopen maanden:

 

Leraar Mens en natuur op RVC de Hef: Natuur naar binnen, leerlingen naar buiten


Arend Termorshuizen is leraar Mens en natuur. Hij doceert vier dagen per week aan Rotterdams Vakcollege De Hef. In zijn vrije tijd geniet hij van het buitenleven; gaat dikwijls met boot, tent en hengels op pad om te vissen op karpers. Op school haalt hij de natuur naar binnen en de leerlingen naar buiten. Lees hier hoe deze ervaren leraar de rust vindt om in het moment te leven. Arend: “Soms moet je het gewoon laten gaan. Naar elkaar luisteren en openstaan voor elkaar is zoveel waard. De lesstof komt daarna wel weer.”

 

Intern begeleider op SO-locatie De Vlinder: knokken voor een goede onderwijsplek

Lang niet iedereen weet het, maar SO De Piloot heeft locaties in Rotterdam én Gouda. Op locatie De Vlinder in Gouda werkt Andrea Postma, al veertien jaar vaste kracht bij De Piloot. Andrea vertelt over haar werk en leert ons over de ingewikkeldheden die hierbij komen kijken. Ze raakt ons met bijzondere verhalen over moedige kinderen. Kinderen die bij de Vlinder komen hebben psychiatrische problematiek. De meeste van hen zijn vastgelopen in het onderwijs en hebben negatieve ervaringen opgedaan. De kinderen leren tijdens hun behandeling om inzicht te krijgen in het eigen gedrag en het team onderzoekt wat het kind nodig heeft om weer tot ontwikkeling te kunnen komen. Andrea: “Onlangs zei een van de kinderen: dit zou ik voor altijd wel willen, in deze klas zijn. Dat verwarmt mijn hart. En tegelijkertijd doet het pijn omdat ik weet dat er maar weinig plekken zoals deze zijn.”

 

Schoolleider van Obs de Esch: Eigen ervaringen als inspiratie

Obs De Esch is een openbare basisschool op een bijzonder plekje in Rotterdam. Vrij gelegen tussen water, historische gebouwen en woningen staat de school al 37 jaar als centraal ontmoetingspunt in de wijk. Directeur Freya van Buuren trad aan in schooljaar 2019. Zij begon als waarnemend directeur en nam dit schooljaar het stokje volledig over. Nu geeft zij dagelijks leiding aan de school, die haar hart heeft gestolen. Lees hier hoe Freya haar rol als schoolleider invult. Freya: “De ervaringen in mijn eigen schooltijd, als opgroeiende jongere in Rotterdam, hebben me geïnspireerd om zelf in het onderwijs te willen gaan werken. Ik weet hoeveel verschil het maakt of je talent gezien wordt op school. En dat is dus ook mijn grootste drijfveer: het talent van ieder kind zien en dát verder brengen.”

 

Medewerker ICT bij BOOR Services: van eenpitter naar de club van 4000

Desley Rijsdijk had tien jaar lang een bedrijf in de ict. Hij deed klussen op het gebied van informatie- en communicatietechnologie voor onder andere scholen, bedrijven en particulieren. Vorig jaar zomer kwam er een totale ommekeer. Desley stopte met zijn bedrijf en hij startte op 1 oktober 2021 in loondienst bij BOOR. Sindsdien is er veel veranderd. Toch is één ding gelijk gebleven: hij werkt nog steeds voor dezelfde scholen. Hij doet dit vanuit zijn nieuwe functie senior service desk medewerker. Wat dit precies inhoudt vertelt hij ons op het kantoor van BOOR. Desley: “Collega’s helpen is wat ik het liefst doe.”

 

Docent en jobcoach bij de Job Academie: een baan met betekenis

Docent en jobcoach. Dat is Mieke Willemstein. Mieke heeft jarenlange ervaring met lesgeven op BOOR-scholen, altijd in het (voortgezet) speciaal onderwijs. Twee jaar geleden is ze gestart als docent en jobcoach bij de Job Academie. Ze geeft les en begeleidt zes jongeren in de praktijk. Zij lopen vijf dagen per week stage op De Globe en SBO Sonnevanck. Deze BOOR-scholen delen een prachtig authentiek schoolgebouw in Rotterdam-Zuid. Mieke geeft hun les en begeleidt de leerlingen intensief tijdens hun dag. Zij is het aanspreekpunt en altijd bereikbaar, ook in de avonduren en de weekenden als dat nodig is. Lees hier haar inspirerende verhaal. Mieke: “Een van de jongeren gaf mij het allermooiste compliment ooit: ‘U heeft me geleerd dat ik fouten mag maken en dat ik vragen mag stellen.’”

 

 

Geen verhaal missen?

Volg stichting BOOR op Instagram en/of Facebook en mis geen verhaal. Klik hieronder verder voor de andere kennismakingen. 

 

REACTIES MAAK KENNIS MET DE MENSEN VAN BOOR

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

PLAATS EEN REACTIE




Plaatsen